29. november 2015

Den ene (skæbnesvangre) ting jobsøgere på sociale medier næsten altid gør forkert

Skulle jeg pege på én ting.

Og kun på en eneste ting, der kunne forbedre jobsøgernes chancer.

Så ville jeg pege på den største fejl. Den som ødelægger chancerne, og gør alt andet til håbløse forsøg.

“Alt for mange jobsøgere søger så desperat, at de ødelægger deres egne chancer.”

I nedenstående video advarer jeg mod at lave en anti-scoring.

En anti-scoring i jobsøgningen

I videoens sidste tredjedel laver jeg en sammenligning med at løbe ud på dansegulvet, og råbe: “Jeg er single! Hvem vil med hjem i en taxa?”

Den sammenligning er jeg slet ikke i tvivl om holder vand. Jeg kan nemlig også tale som arbejdsgiver. I kursusvirksomheden Bigum&Co er vi +/- 15 medarbejdere, så jeg HAR stået overfor at skulle vælge blandt ansøgere.

Og jeg bryder mig personligt lige så lidt om at vælge den desperate, som mine mange mange kollegaer i små og mellemstore virksomheder.

Det har jeg meget mere på hjerte om på kurset Hjælp Flere I Job, der er målrettet job- og virksomhedskonsulenter. Det er fra vores side i Bigum&Co et forsøg på at give A-kasser og Jobcentre noget tiltrængt inspiration til arbejdet med at vejlede jobsøgende borgere.

Hvad kan man gøre på LinkedIn for at gøre opmærksom på sig selv?

Se videoen for de uddybende ord – eller se nærmere på Hjælp Flere I Job