16. november 2015

Gæsteblogger: Lær, forstå, eksekver = Store resultater

Mit navn er Jesper Krogfelt og jeg driver til dagligt ure webshoppen Watchfelt.dk der 1. November fejrede 1 års fødselsdag med en omsætning på knap 2.5 mill og 2500 kunder.

Bag mig ligger nogle dyre fejltrin, hårdt arbejde, lange arbejdsdage og en trang til at nå mine mål. Dem vil jeg dele med dig.

Her er hvad du nu skal læse

  • Vælg den rigtige branche – første gang
  • Sådan blev jeg, den største ure webshop på Instagram i DK med +13.000 følgere
  • Sådan overhalede jeg alle konkurrenterne på mit keyword Daniel Wellington med god SEO og Linkbuilding

Efter et par mindre succesfulde affiliate hjemmesider, der kun tjente lidt håndøre startede jeg en dropshipping sexshop med en partner. Det gav en minimal fortjeneste fordi projektet ikke fik kærlighed. Derfor også et projekt der fra start var dømt til aldrig at lykkedes. Men det var dog et vigtigt skridt at tage på min vej -> man lærer af sine fejl.

Jeg solgte webshoppen, hvorefter jeg gjorde op med mig selv, at det næste skulle være helhjertet. Jeg ville kæmpe for at få succes og mit mål var kunne opsige mit job og leve af fortjenesten på mit projekt.

Sæt mål – Det er drivkraften til succes

Jeg satte mig et mål da jeg begyndte Watchfelt – Nåede jeg det mål, skulle jeg sætte et nyt, mine mål blev følgende:

  • Omsæt for 1 millioner i 2015 (Lykkedes 1/4)
  • Omsæt for 2 millioner i 2015 (Lykkedes 1/9)
  • Omsæt for 3 millioner i 2015 (Det vil lykkedes)
  • 2016 mål: Omsæt for 4 millioner

Dette er for mig mål, der kan motivere og drive mig. For dig kan det være helt andre mål. Mål er vigtige, delmål er endnu mere vigtige (Fx. Side 1 placering på xxx ) (At være bedre ind konkurrenten på disse søgeord)

Jeg fortæller dig ikke de her tal, for at vise mig frem, men fordi man ofte har brug for at vide noget helt konkret, for at forstå det og overføre det til sig selv. Jeg har så ofte før i tiden læst artikler, men aldrig forstået det nok til selv af føre det ud i livet. Jeg håber det her indlæg gør, at du selv kan overføre mine råd til din forretning.

Efter at have tænkt meget over hvilket marked jeg skulle indtage og hvor min passion lå henne, kom valget på salg af ure.

VIGTIGT: Jeg mener selv, at min succes kommer af, at jeg sælger noget, som jeg har en passion for.

Jeg valgte Prestashop som CMS webshop system, gratis og nemt at gå til. Der findes mange udviklere og designere til programmet.

Så kan klart anbefales.

erfaringeronlinemarketing

Følg mine guidelines

Find noget du kan lide, du skal ikke sælge garn, hvis du hader at strikke.

Kig på om fortjenesten er god nok: billige ting = lav omsætning. Dyre ting = Høj omsætning. 

Varelager, skal det ku stå på dit værelse / hus, eller skal du købe et lager, fordi det fylder for meget = Større omkostninger.

Konkurrencen på markedet. Er den nem eller svær? Vil du sælge forsikringer, så skal du godt nok stå tidligt op og arbejde 16 timer om dagen for at komme ind på markedet. Men sælger du garn, så er konkurrencen ikke så stor.

Dropshipping, er en god måde at starte op på. Men forvent ikke at tjene mange penge. Gør det for at få erfaring, lave fejl og senere opgradere til et varelager. 

Sociale medier, hvis du vil blive stor her, så duer det ikke at sælge sexlegetøj. Det får man ikke folk til at dele, tage selfies osv. Det gør man til gengæld med smykker, tøj, babytøj osv.

Investering, prøv for alt i verden at holde dine udgifter nede, istedet for at ansætte et SEO firma du ikke ved kan levere varen, så lær dig selv op og gør selv arbejdet – Det er også et 10 gange bedre resultat. Et SEO firma tager måske 2000 kr. i mdr, men du får altså kun 3-5 links. Det er hvad du selv kan lave på 1 dag.

Sådan fik jeg +13.000 følgere på Instagram & 300.000 i jule omsætning

Lige da jeg var startet op i November, var det vigtigt for mig at nå julesalget, men da jeg ingen trafik fik fra Google eller andre sider, så fik jeg mig en Instagram profil. Den hedder @watchfelt 

Her fandt jeg hurtigt ud af et par trick, der skabte enorme mængder trafik og en omsætning på 300.000 i julehandlen.

Lave giveaways med kendte profiler. Jeg gav et gratis ur væk til vinderen af konkurrencen, på deres profil – Ikke min egen. Der blev også givet en rabatkode til alle der deltog, så de ku lave julehandlen hos Watchfelt

 

Du kan læse en dybdegående artikel omkring min Instagram strategi som du kan kopiere og implementere i din forretning, læs de 5 tips til at blive stor på Instagram.

Kom på side 1 med Linkbuilding og Onsite SEO

Gentag ikke min fejl:

Min største fejl var helt klart at jeg i Februar ansatte 2 SEO firmaer, de skulle lave hver deres linkbuilding, de lovede 20.000 besøgende det første år og jeg tænkte, 2 firmaer giver dobbelt så gode resultater. Med en mdl. udgift på 10.000 kr. blev jeg pludselig sat under pres, jeg skulle tjene penge hver mdr. Eftersom jeg var nyopstartet, så fik jeg kun trafik fra Sociale medier og lidt affiliates.

Jeg måtte erfare og konkludere at min organiske trafik forblev uændret og 8 mdr. senere opsage jeg samarbejdet, meget fattigere og stadigvæk uden ret meget trafik fra søgemaskinerne.

Det store vendepunkt blev da jeg selv for alvor gik i gang, med hjælp fra en god ven Martin fra Legehjulet.dk  satte vi os 1 gang i ugen og sparrede med hinanden, han gav mig alle hans fif til god Linkbuilding og jeg begyndte selv at læse mig klog via 2 af verdens dygtigste SEO folk, Brian Dean (Backlinko.com) og Neil Patel (Quicksprout.com)

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 08.32.26

De konkrete råd til bedre placeringer

Jeg vil ikke gå i dybden med mine punkter, jeg vil lade det være op til dig at læse og forstå mine råd. Herefter skal du selv gå ind på de 2 førnævnte blogs og læse det samme som jeg gjorde, læs deres blog indlæg, forstå og eksekver!

Onsite seo:

Skriv lange, 100% unikke og gode tekster på alle dine produkter, din forside, i blog indlæg og dine kategorier. Min. 1000 ord.

Link fra 1 produkt til et andet, link igen til andre kategorier som har beslægtet indhold, link ud til autoritets sider (Dine producenter fx.) link fra forsiden og ind til dine kategorier, link fra dine blog indlæg til dine kategorier og til dine produkter.

Skriv altid ALT tekst på dine billeder, det er SÅ vigtigt.

Udfyld ALTID Meta titel og Meta beskrivelse på alle produkter, & kategorier.

Tjek din side for Dublicate Content – Har du dublicate content, så find en fyr på Fiverr.com til at fikse problemet. Man må ikke have 2 tekster der er ens, så du kan selv finde de tekster som ikke er unikke, rette dem til eller du kan rent teknisk opsætte regler så Google ikke læser begge tekster (Her Fiverr.com kommer ind i billedet)

Linkbuilding:

Når du har skrevet en god artikel på din blog, så log ind på dine sociale medier, skriv lidt tekst og link ind til artiklen.

Del dem på Google+, LinkedIn, Pinterest, Facebook, Instagram, lav en video om produktet der indgår i artiklen på Youtube, og link ind derfra også. – Jo mere mentions og links du har fra Sociale Medier, jo bedre. (Er dit indhold rigtig godt, så deler folk det automatisk og får øget trafik på den måde)

Find relateret ure blogs: Nu sælger jeg ure, hvis jeg fx. ønsker at rangere bedre på herreure, så finder jeg ure blogs på nettet, kontakter dem om jeg må skrive et gæsteblog indlæg der omkring herreure og linke ind til min egen side. Eller jeg betaler dem for at de skriver et indlæg, hvor der linkes til min herreure kategori.

Find gode artikel databaser og opret dig som skribent, skriv din egen artikel på min. 1000 ord og gerne op til 5000 ord (Jo længere jo bedre) og link så ind til din egen webshop, link til produkter, kategorier og blog indlæg.

Samarbejd med bloggere, giv dem dine produkter og få dem til at skrive om dem på deres blog, hvor de ligeså linker ind til din side.

Find relevante blogs og skriv en kommentar til deres artikler, ser jeg en velskrevet artikel omkring ure, så ligger jeg en kommentar og smider mit link med i kommentaren. Er det NoFollow som de fleste sider er, så giver det ingen værdi rent SEO mæssigt, men det kan give mig trafik. Er det et DoFollow site, så får det tillagt værdi hos Google.

Daniel Wellington, fra side 5 til side 1 på Google – På 2 mdr.

Ved at gøre præcis som jeg har beskrevet ovenover, så fik jeg mit vigtigste keyword Daniel Wellington til at rangere øverst på side 1. Jeg overhalede store konkurrenter og har fået en betydelig større trafik ind på det ord – En opgave de 2 SEO firmaer ikke formåede at løfte på 8 mdr. arbejde, men som jeg selv lykkedes med på 2 mdr. Og normalt ser man først det fulde resultat af SEO efter 3-4 mdr. så jeg har stadigvæk bedre resultater i vente.

Facebook, et godt medie, hvis du vil købe dine følgere

Desværre er det blevet sådan med Facebook,  at du førhen nemmere kunne tiltrække nye følgere, til nu hvor du bliver nød til at betale for at få noget synlighed.

De har ændret i algortimerne så ens opslag kun vises hvis dine opslag bliver taget godt i mod af de første, der ser opslaget. Selvom du laver en masse gode opslag, spændene billeder osv. så forvent at kampen er hård om den store synlighed og engagement. Her kommer Facebook Annoncering ind i billedet.

Jeg har haft rimelig god succes med at lave reklamer der har tiltrukket klik og salg til min webshop, og lavet konkurrencer der har givet mig likes på siden /Watchfelt, men jeg er nu mere fan af de gratis medier som Instagram & Pinterest fx. Facebook er ikke for alle, det afhænger af hvad man vil med det og hvilken shop man driver.

Du kan helt sikkert få god succes med remarketing på Facebook og deres reklamer, men det kræver man gør sig dygtig, tester af og følger med ellers kan det blive en dyr markedsførings kanal.

Jeg vil til at slutte af nu, jeg kunne skrive dobbelt så meget om mange andre markedsførings tiltag, valg af webshop, nedskæring af udgifter osv. men for nu vil jeg bare sige til dig – Mit vigtigste mantra:

“You never lose, you only win or learn”

Og få så sat dig nogle mål, hellere så små at du får succes, ind så store at du altid fejler. De små sejre i livet, er dem som motivere mennesker mest.