22. september 2015

Metoden der skal skaffe Asger 150.000 kr.

Jeg var forsinket.

Kun 10 minutter, men stadig nok til at få høj puls i forsøget på at vinde det tabte tid tilbage.

Da jeg tager Radio 24syv’s runde trappe i dobbelttrin passerer jeg en krølhåret fyr.

“Er det Thomas Bigum?”, spørger han.

“Ja”, svarer jeg, og vender mig, og fortæller mit ærinde.

“Jeg har et møde med Asger Juhl. Ved du hvor han holder til?”

“Men det er mig”, sig han smilende

Vi får sagt goddag, og min puls finder sit normale leje et par minutter senere, hvor vi sidder i et radiostudie. Til venstre for mig sidder en klejn afrikaner og synker sammen på sin stol. Det er Kingsley. Det er ham, det hele handler om. Asger vil sende ham hjem til Nigeria.

Projektet er Asgers idé. Han har mødt Kingsley på gaden i København, og har spurgt sig ind i den hjemløse tidligere bådflygnings skæbne. De er blevet enige om at forsøge, at indsamle penge nok til at Kingsley kan komme hjem.

Jeg er hidkaldt, fordi Asger søger hjælp til indsamlingen. Anslaget var i telefonen forud for mødet mest om sociale medier, men til indslaget har jeg forberedt noget mere grundlæggende til Asger. Han skal ikke gå til sociale medier og tale om sin indsamling, før han har et koncept. Før indsamlingen har både vinkel og understøttende kommunikation på plads.

Det bliver til en solid snak om at udforme en liste over grunde til IKKE at støtte projektet.

Se. Metoden til at bygge stærk kommunikation i en “overtalelseskampagne” er, at kende sin målgruppes indvendinger mod at lade sig overtale. Derfor starter opgaven her.

Asgers skal bygge liste.

Den liste af indvendinger skal så elimineres med kommunikationen i kampagnen.

Startende fra toppen med den højst prioriterede indvending.

Lad mig give dig et eksempel, inden du lytter til indslaget, hvor jeg i uddybende vendinger forklarer Asger metoden, mens Kingsley sidder ved siden af, og forstår ingenting. Fordi det foregår på dansk.

Ved kassen ned i din Netto, der står en salgsopstilling med flødeboller fra Spangsberg.

De ord, der står på papopstillingen, har til formål, at få dig til at tage en æske luksusflødeboller.

Kan du huske du har set opstillingen?

Kan du huske ordene, eller kan du regne dem ud?

Prøv at tænke over metoden. Hvad hører til blandt de største indvendinger mod at tage en æske?

“Det må jeg ikke.”, er en lille kort sætning, der indkapsler mange andre sandsynlige indvendinger. Så hvis du tænkte “Jeg bliver tyk”, eller “Jeg skal ikke have flødeboller, fordi jeg prøver at holde vægten.”, så er det fint. De eksempler hører blot også ind under “Det må jeg ikke.”

Opgave: Hvad skal du så skrive på pap-opstillingen?

Lyt til indslaget med Asger Juhl fra radio 24syv, og rul derefter længere ned for at se billedet fra Spangsbergs kampagne.

Om kommunikationsbureauet LoweFriends har brugt denne teknik til at finde ordene til kampagnen, ved jeg ikke. Men det er godt lavet. Godt set – og jeg gætter (kvalificeret) på, at det har været effektivt.

Her er billedet fra kampagnematerialet.

kommunikation reklametekst